Keleti salaktalanítás - Tavaszi ájurvédikus méregtelenítő kúra

Ayurvédikus méregtelenítés

Tisztító & Méregtelenítő kúra

Főoldal » Életmód » Wellness » Ájurvéda terápia » Keleti salaktalanítás - Tavaszi ájurvédikus méregtelenítő kúra Az ájurvéda minden évszakváltáskor javasolja a méregtelenítést, de talán leghatékonyabbnak a tavaszi kúrát tartja, mert ez az évszak egyben a természet újjászületésének is az ideje.

Nem minden méregtelenítő kúra végezhető egyedül, vannak szakértő figyelmet igénylő eljárások! Dienes-Nagy, E A Ayurvédikus méregtelenítés következő könnyű méregtelenítés azonban otthon is biztonságosan alkalmazható, akár 15 napig is.

Ayurvédikus méregtelenítés

Ki az amával! A télen felhalmozott méreganyagok kiürítésére az ájurvéda javasolja, hogy kerüljük az amatermelő ételeket, azaz a maradékokat, a halott ennivalókat, vagyis az előre elkészített, csomagolt, konzervált vagy fagyasztott étkeket, illetve a nem biológiai termesztésből, permetezéssel, trágyázással termesztett zöldségféléket és az adalékanyagokat tartalmazó ételeket!

Ayurvédikus méregtelenítés

Jó tudni! Az ama a rossz emésztés következtében visszamaradt tisztátalan lerakódás a sejtekben. Felhalmozódásával hosszú távon betegségek, testi rendellenességek alakulnak ki. Fogyasszunk amacsökkentő ételeket!

Keleti salaktalanítás - Tavaszi ájurvédikus méregtelenítő kúra

Ilyenek például a könnyű, főtt, meleg és jól emészthető vegetárius ételek. Ebben Ayurvédikus méregtelenítés néhány napban ne vegyünk magunkhoz nehéz tejtermékeket, mint amilyen a sajt, a joghurt; olajban sülteket, ill. A nehéz édességek s a finomított cukorral, mézzel készített étkek sem ajánlottak, ugyanis ezeket nehezebb emészteni, megemésztetlenül pedig amát termelnek a szervezetben.

A helyesen elvégzett méregtelenítés meghozza a testi és lelki egészséget, megszünteti a fáradtságot és az allergiát, megerősíti az immunrendszert, javítja az emésztést, tisztítja a béltraktust, a májat, a vért, a nyirokrendszert, a veséket, a húgyutakat és a bőrt. Bővebben A tél folyamán a szervezetben nagymértékben felhalmozódik a kapha dósa, mely a gyomor nyákosodásával jelentkezik.

Az élesztővel készült kenyeret, a kétszersülteket, ropogtatnivalókat is hagyjuk ki étrendünkből! Ugyanakkor a frissen sütött, élesztő nélkül készülő kenyerek, mint amilyen a csapati, kiválóak, akárcsak a frissen főtt levesek, főzelékfélék, fűszeres főtt biozöldségek és frissen készített Ayurvédikus méregtelenítés.

Tavaszi méregtelenítés az ayurveda módszereivel

A méregtelenítés ideje alatt az ájurvéda azt javasolja, hogy részesítsük előnyben a kifejezetten tisztító hatású gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket! Gyümölcsök: főtt szilva, alma, körte, ananász és papaya. Zöldségek: főtt Ayurvédikus méregtelenítés, főtt zöldségek, kelbimbó és káposzta. Gabonafélék: árpa, amarant, rizs, kandzsi rizs-víz.

Napi bölcsesség Feltétel nélküliség Ne legyen, csak egy mércéd.

Fűszerek: gyömbér, kurkuma, koriander, édeskömény és görögszéna. E fűszerek megnyitják a test csatornáit, és segítik a méreganyagok bőrből, kiválasztó-rendszerből, vastagbélből és májból való távozását. Forralt víz Kortyolgassunk termoszból forralt vizet a nap folyamán, mert ez a kiválasztó-rendszeren keresztül kimossa a szervezetből a méreganyagokat!

Méregtelenítés az Ayurveda segítségével

A vizet legalább 10 percen át forraljuk, és lehetőleg eleve tiszta, forrás- vagy ásványvízből készítsük! Kövessük a testtípusunknak megfelelő étrendet! Testtípusunknak megfelelő, vagy egyensúlyzavarunkat helyreállító étrendet kövessünk! Ez segít az agni, avagy az emésztő tűz helyreállításában.

A dósakról, a testtípus megállapításáról és a megfelelő étrendről korábbi számunkban és a www. Hogyan étkezzünk? Nem csak az étel minősége fontos, de elfogyasztásának módja is.

Ayurvédikus méregtelenítés

A legalapvetőbb ájurvédikus étkezési szabályok a következők: Ne hagyjunk ki étkezést a méregtelenítés alatt! Mindennap ugyanabban az időben együnk, hogy az agni - emésztő tűz - ne lobbanhasson túlzott lángra, s ne gerjesszen túlevést! Délben fogyasszuk a legnagyobb mennyiségű ételt, a reggelink és a vacsoránk azonban legyen könnyű!

Ayurvédikus méregtelenítés

Nyugodtan ülve, kellemes környezetben étkezzünk, s figyeljünk az ételre, amit eszünk, közben ne telefonáljunk, ne Ayurvédikus méregtelenítés tévét, ne olvassunk újságot stb.! Kizárólag kellemes témáról beszélgessünk evés közben, se üzleti ügyeket, se érzelmi gondokat ne tárgyaljunk meg ilyenkor! Csak akkor együnk, amikor az előző ételt már megemésztettük, azaz ne nassoljunk étkezések között, mert ez teljesen felborítja az az i típusú helminták tünetei Csak akkor együnk, ha újra megéheztünk!

Ayurvédikus méregtelenítés

Az evés megkezdése előtt üljünk csendben egy percig, nyugodjunk le - esetleg köszönetet mondhatunk az ételért asztali áldás keretében - s étkezés után is maradjunk még csendben ülve 5 percig! Nem jó túlenni magunkat akkor, amikor éppen tisztítjuk a szervezetünket! Ne essünk túlzásokba! Az ájurvéda úgy tartja, hogy a méregtelenítés kulcsa az egyensúly.

  • A természet tavasszal új energiákat indít be nemcsak magában a természetben, hanem az emberi szervezetben is.
  • Intim helyen lehet szemölcsöket cauterizálni

A méregtelenítés idején egyensúlyzavart okoz minden túlzás, azaz, ha például egyetlen szerv tisztítása túl nagy Ayurvédikus méregtelenítés kap, ha túl sok erőfeszítést igényel a kúra, ha túl sok hőt termel, vagy ha nem hozza összhangba a különböző szerveket. Napirend a méregtelenítés idejére Első és legfontosabb szabály: pihenjünk eleget! A méregtelenítés ideje alatt több pihenést igényelhet a szervezet.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy legalább most figyeljünk oda a korai lefekvésre - még 10 előtt - és a korai felkelésre- reggel 6 előtt- hiszen a késői lefekvés, korai felkelés egyaránt méreganyagokkal telítheti a szervezetet.

A pihenést szolgálja még a napi rendszeres meditáció is. Mozogjunk mindennap! Az enyhe testmozgás - a jógaászanák vagy a könnyű séta - az emésztés javításával, az ürítés serkentésével és a méreganyagok eltávolításával egyaránt segíti a méregtelenítés folyamatát.

Méregtelenítés 3 lépésben! - HillVital

A napi félórás séta a legtökéletesebb mozgásfajta, hiszen lehetőséget ad a mélylégzésre, így megtisztítja a légző-rendszert, s a sejteket is tisztító pránával tölti fel. A testben felhalmozódott méreganyagok eltávolítására különösen a kora reggeli séta alkalmas.

A méregtelenítés alatt kerüljük a megerőltető, erős testmozgást, hiszen a szervek serkentésére, az emésztés és az ürítés elősegítésére éppen elegendőek a könnyen elvégezhető jógaászanák is! Végezzünk naponta masszázst!

Ayurvédikus méregtelenítés

Az ájurvéda egyik legerőteljesebb tisztító eljárása a melegolajos masszázs, az abhjan-ga, melyet saját magunkon is elvégezhetünk. A szezámolajos masszázs elősegíti a sejtekben, szövetekben felhalmozódott méreganyagok emésztőrendszeren keresztüli távozását, melegen tartja az izmokat, és ellazít.

  1. Méregtelenítés az Ayurveda segítségével - Ayurveda
  2. Utolsó stádiumú rák
  3.  Какое отношение это имеет к директорскому кабинету.
  4. Acularis condyloma
  5. Единственная беда - Халохот глухой, с ним нельзя связаться по телефону.
  6.  - Дай парню передохнуть.

A masszázst lehetőleg mindig meleg fürdővel fejezzük be! A méregtelenítés után A kúra befejeztével általában sokkal könnyebbnek és boldogabbnak érezzük magunkat, s több az energiánk, ráadásul még néhány nem kívánt kilótól is megszabadulhatunk. A megszokott kerékvágásba való visszatéréskor azonban hagyjunk időt szervezetünknek a folyamatos átállásra!

Ezért fokozatosan néhány nehezebb ételt is adhatunk a menünkhöz, de a pihenést még néhány napig ne vonjuk meg szervezetünktől! Megtalálni az ideálist A méregtelenítőprogramok megítélésében a következő szempontok segíthetnek: a jó program sohasem billentheti ki a dósakat az egyensúlyukból.

Ha egy méregtelenítő kúra kiszárítja bőrünket, kifáraszt, vagy betegségek tüneteit eredményezi, akkor az nem biztonságos és nem kiegyensúlyozott. Ezért érdemes felhagyni vele, és megkeresni a számunkra legmegfelelőbbet! A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak és nem feltétlenül azonosak az InforMed szerkesztőségének álláspontjával.