Exfoliatív dermatitis. Generalizált hámló bőrgyulladás

Exfoliatív dermatitis

На нем бесконечно повторялась видеозапись убийства Танкадо. И всякий раз Танкадо хватался за грудь, падал и с выражение ужаса на лице навязывал кольцо ничего не подозревающим туристам. «В этом нет никакого смысла, - размышляла .

Főoldal » Betegségek » Bőrbetegségek » A leggyakoribb bőrbetegségek » Más, baktérium okozta fertőzések: orbánc, cellulitis » Bőrgyulladás generalizált hámló A generalizált hámló bőrgyulladás az egész bőrfelületre kiterjedő, erős bőrpírral és hámlással járó súlyos gyulladás.

Bizonyos gyógyszerek elsősorban penicillin, szulfonamidok, isoniazid, phenytoin és barbiturátok is kiválthatják a kórképet.

exfoliatív dermatitis

Egyes esetekben bőrbetegségek atopiás ekcéma, pikkelysömör és exfoliatív dermatitis ekcéma szövődménye lehet. Limfóma a nyirokszervek rosszindulatú betegsége is okozhat generalizált hámló bőrgyulladást. Oka azonban exfoliatív dermatitis ismeretlen marad.

Mi enfermedad --Dermatitis experiencia y productos-- GotyMakeUp3

Az egész bőrfelszín vörös, hámló, megvastagodott és néha pörkös is. A betegek egy része viszketést panaszol és megnagyobbodnak a nyirokcsomói.

Exfoliatív dermatitis. Generalizált hámló bőrgyulladás Láz és más általános panaszok is fellépnek a legsúlyosabbbőrreakciók során.

Bár sok beteg lázas, de a károsodott bőr okozta nagy hőveszteség miatt is fázhatnak. A bőrön át sok folyadékot és fehérjét veszíthetnek, ráadásul a károsodott bőr a fertőzések ellen is gyengén véd.

exfoliatív dermatitis

Kezelés A korai diagnózis és kezelés fontos, hogy megelőzzük a fertőzést és a folyadék- és fehérjeveszteség életveszélyessé válását. Minden, a betegséget esetleg kiváltó gyógyszer szedését le kell állítani.

exfoliatív dermatitis

Ha limfóma okozza a bőrgyulladást, a limfóma kezelésével a gyulladás megszüntethető. Gyakran szükségessé válik a súlyos hámló bőrgyulladásban szenvedő beteg kórházi elhelyezése, antibiotikum kezelése a fertőzés miattintravénás folyadékpótlása a bőrön át elvesztett folyadék pótlására és táplálása.

Láz és más általános panaszok is fellépnek a legsúlyosabbbőrreakciók során. A gyógyszerkiütések nem-specifikus klinikai jellemzőkkel járnak. Hasonló bőrkiütések más eredetűek is lehetnek, pl.

A kezelés a testhőmérséklet fenntartására gyógyszerek adását húgyúti condyloma fűtött takaró használatát is magában foglalja. Hűvös fürdők, majd vazelin és géz használata segítheti a bőr védelmét.

exfoliatív dermatitis

Kortikoszteroidokat pl.