Kutyák kötelező és javasolt oltásainak ajánlott menete

Féregtelenítő vakcina, Macskák oltási és féregtelenítő programja

Fontos tudni, hogy A veszettség oltást az oltóanyag adatain és az állatorvosi pecséten túl egy hologrammos matrica igazolja. A chipezést ezért általában kölyökkorban, az oltási sorral egyidejűleg végezzük.

féregtelenítő vakcina

Fontos tudni, hogy szintén előírás és kötelező a veszettség elleni oltás ismétlése az első életévben, kb. Az első életévben a kutyának tehát két veszettség elleni oltással kell rendelkeznie.

Kutyák oltási és féregtelenítő programja

Innentől kezdve már évente kell az oltást megkapnia. Ilyen esetben tehát a kombinált és a veszettség elleni oltást adassuk be.

féregtelenítő vakcina

Az állat szemhéja, pofája megduzzad, testszerte apró bőrduzzanatok alakulhatnak ki ún. Ilyen esetben szólni kell az állatorvosnak, az esetek nagy részében néhány injekcióval az állat panaszmentes lesz. Ha valamilyen oknál fogva az állatorvos nem érhető el, kalcium pezsgőtablettát vagy injekciót kell az állattal itatni és fel kell keresni a legközelebbi állatorvosi ügyeletet.

  • Dehinel plusz féreglyuk
  • Védőoltások, féregtelenítés – Orosházi Állatkórház
  • Milyen sűrűn kell féregteleníteni a kutyát és a macskát? - HáziPatika
  • A petefészek parazita tünetei
  • Rák a nők tüneteiben
  • Munkatársaink Védőoltások, féregtelenítés Egy pár kérdésre íme a válasz, hasznos információk miért és mire is jók a védőoltások és a féregtelenítés?

Széles spektrumú féregtelenítő pasztát vagy tablettát 2 hetes kortól 12 hetes korig kéthetente adunk. Ezután negyed évente, szobában tartott kutyáknak, macskáknak félévente adunk féreghajtót.

Oltás előtti vizsgálat

Szintén negyedévente kapjon féreghajtót az állat, ha kisgyermek van a családban. Több állat féregtelenítő vakcina — beleértve a macskákat is — célszerű azokat egyszerre, és azonos minőségű féreghajtóval kezelni.

Kutyák védőoltásai

Humán használatra adandó féreghajtó tabletták erre a célra nem megfelelők, hasonlóan a fokhagyma sem. A bolhairtást hetes korban kezdjük, a készítményt kérjük állatorvostól féregtelenítő vakcina állatpatikában.

féregtelenítő vakcina

Számtalan készítmény van forgalomban, nem mindegyik adható kölyköknek, több közülük macskákra toxikus, különböző hatásmechanizmusú. Összeállította: dr. Fenyves Ildikó.

féregtelenítő vakcina