Milyen alkalomra?

Gomba ecetben

Nemzetek konyhája

Sokan szeretik a lehető legtöbbet megőrizni a nyári termény ízéből télen is, ezért teszik befőttesüvegbe a kedvelt fogaskerekű foltok és gyümölcsöket. A hideg hónapokban aztán a kamra polcáról levéve lehet élvezni a finom ízeket. Azonban érdemes lehet a megszokott befőtteken kívül néhány, a többségnek szokatlan recepttel is megismerkedni.

  1. A gomba tartósításának 5+1 módja – morzsaFARM
  2. Pinterest Google Itt a gombaszezon.
  3. «Беккер здесь… Я чувствую, что здесь».

Ilyen például a savanyított retek, a lilahagyma lekvár és az ecetes gomba is. A Magyar Mezőgazdaság írta meg, hogy savanyított retket például a lengyel háziasszonyok tesznek el télire.

gomba ecetben vastagbél méregtelenítő cső

Ehhez 2 csokor retekre van szükség, amit többnyire szeletekre vágnak, de tetszőlegesen bármilyen formát lehet választani. Majd fűszeres levet kell készíteni sóval, fokhagymával, babérlevéllel, mustármaggal esetleg borssal, ezután felforralás következik és forrón az üvegbe rakott retekre kell önteni.

Ezeket is szeretni fogod

Az üvegeket lezárva és fejtetőre állítva kell kihűlni hagyni. A végeredmény remek salátákban, gomba ecetben, hamburgerben és húsok mellé fogyasztva.

gomba ecetben nhs hpv segélyvonal

A retek nem csak frissen, hanem a befőttesüveg savanyított tartalmaként is finom csemege Hasonló érdekesség a pácolt gomba, a mediterrán területeken olíva olajos pácot készítenek hozzá. A lengyeleknél sárgarépával és mogyoróhagymával is ízesítik.

Ecetes gomba Mikibácsitól

Ez utóbbi készítése: egy kilogramm kisméretű gombalehet például vargánya, vagy rókagomba, amihez kell darab mogyoróhagyma és egy szál sárgarépa, amiket felszeletelnek. Egy nagyobb edényben enyhén sózott vizet forralnak, majd a gombát, a hagymát és a sárgarépát 7 percig főzik.

Utána leszűrik, majd üvegekbe teszik, úgy, hogy kb.

gomba ecetben milyen gyógyszereket szedjen a férgektől

Ezután páclevet készítenek 2 pohár gomba ecetben, fél pohár 10 százalékos ecetből, amihez hozzáadnak 1 púpozott evőkanál cukrot, 3 teáskanál sót, 2 babérlevelet, 4 szem szegfűborsot, 1 teáskanál mustármagot és 1 teáskanál borsot. Felforralják, és a gombára öntik.

Az üvegeket bezárják, fejtetőre fordítják és így hagyják kihűlni. Előszeretettel adják előételként, de lehet salátához keverni és szolgálhat savanyúságként is.

gomba ecetben féreg hribi

Vörösboros lila hagyma lekvár lehet a befőttesüveg sztárja A lila hagymából nagyon finom vörösboros lekvár is készülhet. Ezért egyre többen használják a francia eredetű receptet, amely ráadásul egész évben elkészíthető.

Podologia Medical Center Körömgomba kezelés, Gombásköröm kezelés

Egy serpenyőben 4 evőkanál mézet melegítenek, hozzáadnak 3 evőkanál cukrot, és együtt karamellizálják ezeket, amíg szép aranybarna színt kap. Összekeverik 4 evőkanál olívaolajjal és egy kilónyi felszeletelt lilahagymával. Amikor a hagyma kicsit összeesik, sót, őrölt borsot, kakukkfüvet, esetleg rozmaringot, vagy mindkettőt adnak hozzá, és felöntik annyi vörösborral, hogy ellepje, majd krémesre főzik.

A végeredmény egyszerre édes, sós, savanyú és pikáns, ezért a sülthúsok és kolbászok kiváló társa lesz, amit érdemes különféle sajtokkal is kipróbálni.

Ecetes gomba Hogyan tartalékoljunk gombát télire?

A lila hagymából is készülhet remek lekvár Iratkozzon fel hírlevelünkre! Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!