Ékszer alapanyagok, ékszerkészítés, gyöngyök, ékszerkellék - Ékszeralkatrészek webáruház

Gyöngyök készítése

Karácsonyi gyöngycsillag készítése Karácsonyi gyöngycsillag készítése A gyöngycsillag az egyik legnépszerűbb dekorációs ötlet karácsony előtt.

gyöngyök készítése

Remekül mutat karácsonyfán díszként, koszorú közepén, de ablak elé belógatva darab szintén szuper megoldás. Elkészítése nem igényel különösebb kézügyességet és túl sok időt sem. Gyerekekkel is remek időtöltés a csillag készítés, akár ajándékba is.

Gyöngyfűzés

Összeszedtük a legfontosabb információkat ami alapján gond nélkül neki lehet kezdeni a csillagok elkészítésének. Ettől függetlenül igen népszerűek a műanyag gyöngyök készítése fa gyönggyel készített darabok. Ennek oka, hogy se a műanyag se a kisebb fa gyöngy nem nehéz, ezért nem lesz súlya a csillagnak. Illetve a gyerekek is ezeket tudják a legkönnyebben használni. A műanyag és fa gyöngyöket érdemes szalma gyönggyel kombinálni.

  1. Hogy néznek ki a féregtojások
  2. Milyen gyógyszereket ihatnak a férgek megelőzésére

Ne ragadjunk le egy színnél mert a végeredmény túl egyhangú lesz. Ha nem tudunk dönteni akkor nem lehet mellényúlni az arany vagy ezüst és egy másik szín kombinációjával.

Gyöngy görögdinnye 🍉

A jobbik eset ha több gyöngy marad, hiszen azt fel lehet használni, ha viszont kevesebb lett beszerezve akkor nem lehet befejezni a csillagot.

Nyilván mindenki annak örülne ha pont annyit gyöngyök készítése amennyit egy- egy csillaghoz fel tud használni.

Gyöngyből állatok készitése

Mi most ebben fogunk segíteni. Döntsük el, hogy mekkora csillagot szeretnénk készíteni, illetve ha elkészült hogyan zárjuk le a végeit.

gyöngyök készítése

Ha például 8 cm-es csillagot választunk és a végeket visszahajtjuk akkor máris kevesebb gyöngyöt kell beszereznünk, hiszen a visszahajlítás csak akkor sikerül ha azon a részen nincs gyöngy, csak a drót alap. Mivel középen van a forrasztás ezért érdemes megfelezni a teljes hosszt. Azaz nem 76 mm számolni hanem al.

gyöngyök készítése

Szeretnénk a végeket visszahajlítani, erre érdemes kb mm számolni. Webáruházunkban minden gyöngynél megadjuk a teljes méretét, épp ezért igazán könnyű kiszámolni, hogy hány szem gyöngyből jön össze a 35 mm.

Vegyünk például 5 db 6 mm nagyságú és 1 db 4 mm nagyságú gyöngyöt.

gyöngyök készítése

Ez így összesen 34 mm, azaz maradt 6mm a vég visszahajlítására. Ügyeljünk rá, hogy azon a részen ahol hajlítunk, ne legyen gyöngy. A teljes száradási idő kb óra, addig a csillagot ne mozgassuk.

gyöngyök készítése

Ragasztásnál ás stoppernél mindig vágjuk le a maradékot, hiszen emiatt az egyik vége hosszabb lesz. Minden más esetben ragasszuk a végéhez.