Vastagbélrák minket. Kiújult vastagbélrák 4 év után (jelige: para2)

Ma Magyarországon a vastagbélrák a második leggyakoribb daganatos halálok közé tartozik.

A Septin 9 vizsgálatot labortechnikai okok miatt átmenetileg nem tudjuk elvégezni! Megértésüket köszönjük! Medicover Fájdalommentes vastagbélrák szűrés vérből A Septin 9 mérése korszerű, megbízható vizsgálat a vastagbél daganat szűrésére. A vérből történő laborvizsgálat segítségével vastagbéldaganat esetén kimutatható a metilált DNS mintából a bélbolyhokban keletkező, Septin 9 elnevezésű fehérje. A Septin 9 fehérje szerepe szerint szabályozza a sejtnövekedést, egyúttal megakadályozza, hogy a sejtek túl gyorsan osztódjanak.

Becsülje fel kockázatát velünk és ne kockáztasson, jöjjön el vastagbélrák szűrésre. A vastagbélrák mára az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés és az ezzel járó halálozási szám is ijesztő.

Dr. Magyar - Vastagbélrák

A probléma súlyos: évente több mint nyolcezer új vastagbélrákos beteget diagnosztizálnak, az esetek száma pedig egyre folyamatosan nő.

Amikor diagnosztizálják a vastagbélrákot a betegek mintegy 70 százaléka pár vastagbélrák minket később már nem él, mert a legtöbb beteg csak a vastagbélrák késői stádiumában kerül orvoshoz, amikor a visszaútra csekély az esély.

Vastagbélrák szűrés vérből - Medicover Laborvizsgálatok

Ezt igazolják a fejlett nyugati országok statisztikái is. Megelőzhető a vastagbélrák? Szerencsére a vastagbélrák igen jól diagnosztizálható rákfajta.

  • Rossz a paraziták testének megtisztítása
  • Nőknél a második leggyakoribb daganatféleség az emlőrák után, míg férfiaknál a harmadik helyen áll a prosztata és tüdőrák után.

A legtöbb vastagbél daganat a vastagbél úgynevezett polipjaiból alakul ki általában 10 vagy akár 15 év alatt. Így az időben végrehajtott vastagbéltükrözés közben a vastagbélpolipok fájdalmak nélkül eltávolíthatók, így nem alakul ki belőlük rosszindulatú daganat.

Fájdalommentes vastagbélrák szűrés vérből

Mik a vastagbélrák tünetei? Már a nagyon korai vastagbélrák minket is okozhatnak rejtett, azaz szabad szemmel nem látható belső vérzést, ami székletvizsgálattal beavatkozás nélkül is kimutatható.

vastagbélrák minket

Később amikor a vastagbéldaganat növekszik, hasgörcs, székelési zavar, haspuffadás jelentkezhet. Idővel pedig szabad szemmel látható vérzés is megjelenhet, amihez tartós fáradtságérzet, ok nélküli fogyás társulhat.

vastagbélrák minket

A pontos diagnózis felállítása szakorvos feladata, mivel a fenti tünetek sok más betegségre is utalhatnak. Kik vannak veszélyben?

  1. Szemölcsök és ureaplasma
  2. A diagnózis: vastagbél daganat. Hogyan előzhetjük meg?
  3. Szemölcsök az ajkán mi ez
  4. Rák megelőzés Cimkék A vastagbélrák az emésztőrendszer utolsó szakaszában alakul ki.
  5. Meghatározza a féregirtót
  6. A paraziták fokozatos kezelése

Általánosságban elmondható, hogy az Ötven éves kor felett mindenki veszélyeztetettnek tekintendő — még akkor is, ha az illető panaszmentes, azaz a fentebb leírt panaszok egyike sem jelentkezik!

Ötven éves kor alatt pedig különböző egyedi tényezők döntenek a veszélyeztetettségről. Sokat nyom a latba a családi kórtörténet — fokozottan veszélyeztetettnek tekintendő például az, akinek családjában a dédszülőkig visszamenően jelentkezett vastagbéldaganat- vagy gyomorrák, illetve méhtest- vagy hasnyálmirigyrák.

vastagbélrák minket

De magas lehet az egészségtelenül táplálkozók, a dohányzók, és az alkoholfogyasztók körében a vastagbélrák.